:: mencari sinar ::

Bila Saluran yg Ada tidak berfungsi sebaiknya...

Assalamualaikum,

Inilah kali pertama aku menulis sendiri.Sebelum ni, copy paste jer, sharing la katakan. Rasanya dh kna start belajar menulis. Kalo x, sampai bila pon x pandai. Dulu menulis juge, tpi, bila dibaca balik, x sedap ah tulisan,save as draft jer...

Saya cuma nk zahirkan satu kehairanan saya je. Dulu saya slalu jer trima aduan, komen , komplen dan lain-lain. So, bila jadi org atasan, senyum dan pendam dan proses lah. Cuba baiki mana yg patut.Tapi, bila dh jadi org biasa2 ni, saya slalu perhati adik2 yg ska komplen dulu, bila jadik pimpinan, x buat pon apa yg dicakap dulu.Malah, banyak pulak alasan diberi.Pastu, kalo tegur, x nak trima, bagi alasan lagi.Ish, bosan la. Rasa malas nk tegur dah. Kita plak dia blame balik...aduss...

Korang buatlah yg terbaik.ikut persepsi dan dzon korg. I nk berehat. Cari haluan lain jer la.

3 comments:

aMeL said...

wah?! ni betul luahan hati nukilan sendiri nih!
sampai terbawa-bawa dalam blog.

sape la adik2 tu ek? aku termasuk skali ke??

Zinnirah Al Jannah said...

Itu dia~ Bila zulfaz mula menulis sendiri... Pelbagai bahasa ada (aku, saya, I...) Hehe...

Berilah peringatan. Sesungguhnya peringatan itu bermanfaat. (Al-A'la: 9) Jadi, jangan cepat rasa bosan & malas menegur. Mungkin mereka juga mempunyai kekangan sendiri untuk bertindak. Mungkin bukan sekarang, tapi minggu, bulan @ tahun depan mungkin. InsyaAllah. :) (Ingatan untuk diri sendiri juga)

p/s: Teruskan menulis~ :D

amirunnajah said...

Tq. nak guna loghat kedah, takut hampa x paham plak. Bukan nak penaya sapa2, dak.Nak habaq saja.Supaya depa x syok snighi.mungkin aja? ok. kalau depa x buat, adik2 lain buat. kita bukan cakap tin kosong.kita org lama, org tua.kita dh rasa.kita dh dok tempat depa.

Post a Comment